„Auf Wiedersehen, Drochia!”

20 august 2019

A luat sfârșit vizita grupului de tineri din orașul Oberchausen (Germania) în orașul Drochia. Timp de zece zile grupul, format din șase copii și liderii Wedel Parlow Anna și Kurasz Maximilia, au vizitat și au cunoscut viața moldovenilor, obiceiurile și tradițiile strămoșești, dar și tehnici inovatoare, aplicate de tinerii drochieni. Iar în seara de marţi, 20 august, au spus „Auf Wiedersehen, Drochia!”.
Echipa din Germania a avut parte de un program variat și interesant, cu excursii incitante și întâlniri memorabile și, desigur, degustații din bogata și variata bucătărie moldovenească. Astfel, din prima zi, tinerii din Oberchausen au fost oaspeți ai președintelui raionului Drochia, unde și-au împărtășit primele impresii, apoi au vizitat Muzeul raional de Istorie și Etnografie și cele din satele Sofia, Nicoreni și Pelinia, Clubul de Robotică, Biblioteca publică raională și cea pentru copii, au făcut o promenadă la Lacul orășenesc, unde antrenorul Clubului Sportiv „Vulturi”, Eduard Caramov, le-a organizat plimbări cu barca, au vizitat plantația de mure a unui agent economic din s. Șuri, unde au savurat chiar în câmp o zeamă de pește împărătească, au participat la Festivalul zonal „Zestrea Nordului”, au admirat Lumânarea Recunoștinței și Cetatea Sorocii, s-au distart la Orhei Land și Orheiul Vechi, au cunoscut multe locuri pitorești și oameni frumoși la chip și suflet.
În seara de adio, Ion Dascal, președintelui raionului Drochia, a înmânat fiecărui copil câte un cadou-simbol al culturii naționale și a organizat cina de sărbătoare.
Vizita delegației din Oberchausen (Germania) face parte din cadrul unui proiect pentru tineri, lansat în premieră în Republica Moldova. Orașul Drochia a fost unicul oraș din republică selectat pentru implementarea Programului MULTI 2019. Acest program are drept scop schimbul de experiență între tinerii celor două țări în vederea colaborării între reprezentanții tinerei generații și implementarea bunelor practici.
Programul urmează să se finiseze la anul viitor, cu vizita tinerilor din Drochia în orașul Oberchausen, în perioada estivală.
Alături de oaspeți au fost cu trup și suflet Ala Bugai, specialistă, Direcția cultură, Ruslan Babin, specialist, Consiliul raional Drochia, traducătoarele Rita Railean și Larisa Scutelnic, profesoare de limba germană de la Liceul rus din or. Drochia, și primitoarele familii drochiene, de care au fost găzduiți.

http://www.thedreampainter.com hermes replica http://www.simondeli.com http://www.weeklyleak.com replica handbags hermes replica http://www.transglobalcm.com hermes replica https://www.9replicabag.com replica bags replica handbags http://www.fasc.net replica hermes hermes replica iphone cases cheap jewelry wholesale jewelry sex toys cheap sex toys human hair wigs cheap nfl jerseys cheap jerseys hermes replica replica hermes http://www.gretel-killeen.com http://www.replicaaa.com replica handbags cheap canada goose