Conlucrarea organelor publice și ONG-urilor în activitatea de asistență probațională și de reducere a violenței în familie

26 octombrie 2018

Violența față de femei și violența în familie sunt printre cele mai grave și răspândite infracțiuni cu care se confruntă societățile contemporane, lezând drepturile și demnitatea umană. Fenomenele respective persistă în toate statele lumii, indiferent de modul de organizare politică sau economică, bunăstarea populației, rasă, cultură.

Prevenirea și combaterea violenței în familie, ca element al politicii naționale de ocrotire și sprijinire a familiei, reprezintă o preocupare majoră a Guvernului Republicii Moldova. Prin adoptarea legii-cadru cu privire la prevenirea și combaterea violenței în familie s-a făcut un pas important în crearea mecanismului instituțional și operațional de soluționare a cazurilor de violență în familie, marcând asumarea și implementarea de către Republica Moldova a angajamentelor internaționale de respectare a drepturilor omului.

În contextul prevenirii și combaterii violenței în familie, astăzi în incinta restaurantului ”Paradis” din or. Drochia a avut loc o masă rotundă cu genericul: ”Conlucrarea organelor publice și organizațiilor neguvernamentale în activitatea de asistență probațională și de reducere a violenței în familie”, organizată la inițiativa Organizației Neguvernamentale  ”ARTEMIDA”, de Biroul de Probațiune Drochia, în parteneriat cu Ministerul Justiției al Republicii Moldova și cu suportul financiar UN WOMEN .

Evenimentul a adunat mai mulți profesioniști cu competențe în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie: Igor Grozavu, vicepreședinte al raionului Drochia, Ruslan Cumpătă, șef al Biroului de Probațiune, Simion Sîrbu, președinte al ONG ”ARTEMIDA”, Ghenadie Ceban, director adjunct INP, Mihail Pleșca, șef IR Nord al INP, Arcadie Astrahani, șef al Centrului comunitar Botanica, Nighina Azizov, coordonator de Program UN Women Moldova, Victoria Robu, procuror în cadrul Procuraturii raionului Drochia, Ina Grădinaru, manager al Centrului maternal ”Ariadna”, mai mulți specialiști și funcționari publici.

Întrunirea a avut drept scop promovarea parteneriatului intersectorial în obținerea răspunsului comun coordonat la cazurile de violență în familie prin prezentarea practicilor bune implementate la Drochia.

 

http://www.thedreampainter.com hermes replica http://www.simondeli.com http://www.weeklyleak.com replica handbags hermes replica http://www.transglobalcm.com hermes replica https://www.9replicabag.com replica bags replica handbags http://www.fasc.net replica hermes hermes replica iphone cases cheap jewelry wholesale jewelry sex toys cheap sex toys human hair wigs cheap nfl jerseys cheap jerseys hermes replica replica hermes http://www.gretel-killeen.com http://www.replicaaa.com replica handbags cheap canada goose