Festivalului Dansului și Cîntecului folcloric “Hangul de la Sofia” ediția a- II -a

3 iunie 2018

La data de 3 iunie 2018, în satul Sofia,raionul Drochia, a avut loc cea de a II-a ediție a Festivalului Dansului și Cîntecului folcloric “Hangul de la Sofia”. Evenimentul a fost organizat de către Secția Cultură a Consiliului raional Drochia în parteneriat cu primăria satului Sofia.
Această manifestare de amploare a avut drept obiectiv primordial promovarea celor mai inedite valori cultutal spirituale a neamului. Pâinea și sarea, cele doua elemente moştenite din bătrâni, în semn de ospitalitate, au fost lucruri valoroase oferite oaspeților dragi: Corneliu Padnevici, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Vasile Grădinaru, președintele raionuluii Drochia, Vitalie Josanu, Igor Grozavu vicepreşedinti ai raionului Drochia, oaspeți din România și din raioanele republicii.
Evenimentul a întrunit colective artistice de dans și cîntec care au pus în evidență autenticitatea vetrei folclorice.
Gazda festivalului, Veaceslav Magaleas, primarul satului Sofia, a pus suflet și muncă în  organizarea sărbătorii, astfel, alături de oaspeții mult așteptați, a adunat întreg satul. Cei prezenți au gustat din bucate tradiționale și au admirat expoziții.
Surpriza evoluărilor a fost să fie orchestra Lăutarii dirijată cu multă măiestrie de Nicolae Botgros. Totodată muzică bună au interpretat Diamanta Paterău și Natalia Proca.