Ziua de 20.02.2017 este marcată de un eveniment important pentru satul Dominteni și comuna Petreni, și anume darea în exploatare a sălii sportive în urma renovării, destinate elevilor din ambele localități.

 

Cu acest prilej, Vasile Grădinaru - președintele raionului Drochia, Igor Grozavu - vicepreședintele raionului Drochia, Vitalie Josanu - vicepreședintele raionului Drochia, Oxana Grigoriță – secretarul Consiliului raional Drochia, funcționarii din cadrul aparatului președintelui raionului Drochia, precum și colaboratorii serviciilor descentralizate și desconcentrate au felicitat copiii și profesorii, urându-le evoluție și progres în promovarea valorilor sportive.

 

În acest sens, copiii au încins o atmosferă de sărbătoare, demonstrând vocația și talentul la dansurile moldovenești și sportive.

 

Evenimentul a fost organizat de administrația școlii din s. Dominteni, cu sprijinul dlui Ion Recean - șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport Drochia.

 

După finalizarea acestuia, echipa s-a deplasat la primăria Dominteni, în scop de a fortifica relaţiile de colaborare între autorităţile administraţiei publice locale de nivelul doi şi cele de nivelul unu, de a identifica problemele cu care se confruntă cetățenii și măsurile de eradicare a acestora.

 

La ședință au participat reprezentanţii autorității publice locale, instituţiilor educaționale, medico-sanitare, de asistenţă socială și a organelor de drept.

 

În cadrul ședinței au fost abordate așa subiecte ca:

-         Aprovizionarea farmaciei locale cu diverse medicamente;

-         Eliberarea mai multor recete de medicamente compensate;

-         Eliberarea gratuită a adeverințelor de mărime a pensiei de către Casa teritorială;

-         Livrarea gratuită a pensiilor de către Oficiul poștal;

-         Lupta cu corupția în toate domeniile de activitate;

-         Crearea condițiilor decente pentru angajați;

-         Reparația instituției preșcolare din s. Dominteni;

-         Asigurarea cetățenilor cu apă potabilă de calitate prin canalizare;

-         Atragerea investitorilor;

-         Sporirea demografiei.

 

De asemenea, a fost accentuat faptul că autoritățile administrației publice locale de nivelul unu și doi trebuie să acționeze ca un organism unic. Eforturile depuse au un singur scop: bunăstarea și prosperarea cetățenilor.

 

      

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links