Reprezentanța Fundației Elvețiene Terre des hommes în Moldova implementează proiectul „Protecția copilului în contextul migrației părinților”, cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei în cadrul Programului Drepturile Omului.

Scopul proiectului este de a preveni efectele negative ale migrației părinților asupra copiilor. În cadrul proiectului este organizată campania de informare Familii fără hotare” care vine în ajutorul copiilor, părinților, profesioniștilor din domeniul protecției copiilor, dar și a societății per ansamblu, ca să poată face față anumitor provocări ce țin de protecția copiilor ai căror părinți sunt peste hotare.

De asemenea, sunt realizate activități de sensibilizare a opiniei publice, distribuite materialele informaționale, organizate proiecții publice ale filmului animat „In Exile” și discuții pe marginea migrației.

În acest context, la data de 22.02.2017, în sala de ședințe a Consiliului raional Drochia s-a desfășurat atelierul de lucru cu tematica „Familii fără hotare – Rolul profesioniștilor în protecția copiilor ai căror părinți pleacă peste hotare”, la care au participat dnul Igor Grozavu și dnul Vitalie Josanu – vicepreședinții raionului Drochia și reprezentanții instituțiilor cu atribuții în protecția copilului din raionul Drochia.

Scopul atelierului a fost consolidarea capacităților profesionale ale specialiștilor în protecția copiilor referitoare la asigurarea protecției și siguranței copiilor ai căror părinți intenționează să plece la muncă peste hotare sau deja au plecat.

Formatori: Cristina Triboi  și Liliana Strahan – specialiști în protecția copilului, Reprezentanța Terre des hommes.

 

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links