Ponderea relațiilor de prietenie, de parteneriat, culturale și economice, colaborarea eficace, dezvoltarea și consolidarea armoniei interetnice, bazate pe principii de egalitate şi avantaj reciproc a constituit scopul principal al vizitei delegației din raionul Drochia, în frunte cu dnul Igor Grozavu – vicepreședintele raionului Drochia în orașul Kursk (Federația Rusă).

Vizita a avut loc pe 23-24 martie 2017, perioada în care s-a desfășurat Business - Forumul "Perspectivele relațiilor comerciale şi economice dintre Republica Moldova și regiunile Federației Ruse" în cadrul căruia a fost semnat Protocolul de intenție privind înfrățirea dintre raionul Drochia și centrul regional Kursk.

În acest sens, a fost petrecut Festivalul interregional ”Mărțișor” care a inclus diverse activități, cum ar fi: degustarea bucatelor moldovenești, expoziții de desene, de mărțișoare și de costume naționale.  

Pe marea scenă a orașului Kursk au evoluat dansatorii ansamblului ”Izvoraș” din orașul Drochia – coregraf și conducător artistic, dna Valentina Cocitov.

Un mare aport la petrecerea acestui eveneminet l-a avut, dna Elena Russu – președintele comunității ruse din raionul Drochia care, la fel, a fost prezentă la Festival.

 

  

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links