Vicepreședintele raionului Drochia – dnul Vitalie Josanu a reprezentat raionul Drochia la Congresul European al Autorităților Locale, ediția a III-a, care s-a desfășurat la Cracovia (Polonia), în perioada 27-28 martie 2017.

Euroregiunea Siret-Prut-Nistru (ESPN) a primit o delegație compusă din președinți și vicepreședinți din 10 raioane ale Republicii Moldova, care au participat la lucrările Congresului în cadrul căruia și-au prezentat raioanele. 

Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru (AESPN) se bucură pentru al doilea an consecutiv de statutul de partener instituțional al acestui eveniment, organizat de către Institute for Eastern Studies.

De asemenea, la data de 27 martie a fost semnat Acordul de cooperare între Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru și Foundation Institute for Eastern Studies Varșovia (Polonia).

Misiunea Asociației constă în extinderea și îmbunătățirea relațiilor între comunitățile locale și autorități, în domeniul economic, cultural, științific și civic, cu scopul de a asigura o bună dezvoltare a Euroregiunii. Respectarea, protejarea și garantarea drepturilor și intereselor unităților administrative-teritoriale membre ale Euroregiunii Siret-Prut-Nistru (ESPN).

În drum spre Polonia, delegația a vizitat Consiliul Județean Maramureș, iar la întoarcere, Județul Bistrița – Năsăud (Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” și Policlinica ”Bistrița”).

În cadrul acestor întrevederi s-au discutat următoarele oportunități:

  • de colaborare între județul Maramureș si raioanele membre ale ESPN în viitorul apropiat;
  • schimburi de experiență interinstituţionale și bune practici în diferite domenii de activitate;
  • dezvoltarea turismului, prin prezentarea ofertelor turistice în vederea atragerii turiştilor la odihnă/ recreere și la excursii turistice;
  • organizarea taberelor pentru copii.

 

   

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links