Consultarea cetățenilor în problemele locale, de interes deosebit și de interes personal s-a desfășurat, în mod ordinar, luni, data de 03 aprilie.

De data aceasta dnul Corneliu Padnevici – Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, dnul Vasile Grădinaru – președintele raionului Drochia, dnul Vitalie Josanu – vicepreședintele raionului Drochia și reprezentanții instituțiilor publice raionale au mers în satul Chetrosu unde au avut o întrevedere cu administrația publică și colectivitatea locală.

Activitatea administrației publice locale, proiectele implementate/în curs de elaborare, situația demografică, economică, socio-culturală și de mediu, precum și problemele care preocupă cetățenii a descris sumar, dnul Ion Prodan – primarul satului Chetrosu.

Dnul Vasile Grădinaru a punctat: ”Patriotismul este una din valorile esențiale care poate resuscita majoritatea cetățenilor pentru o implicare conștientă, activă și mai ales responsabilă în aspirațiile sale spre bunăstare. Înțelegerea și promovarea corectă a spiritului de patriotism generează ceea ce noi toți ne dorim, respectiv prosperitate în toate domeniile. A venit timpul ca să conștientizăm propriile greșeli, să suprimăm prăpastia dintre autoritățile administrației publice locale de nivelul unu și doi și să ne mobilizăm pentru a găsi soluțiile și căile potrivite în vederea depășirii stărilor disfuncționale în care suntem cu toți implicați. Dacă nu încerci să-ți aperi, să-ți ocrotești și mai ales să dezvolți mediul înconjurător, cum poți să năzuiești la bunăstarea ta, a familiei tale și a colectivității din care faci parte…”

Dnul Corneliu Padnevici i-a exprimat dlui primar aprecierea sa, evidențiind realizările, perseverența și calitățile de gospodar pe care Dumnealui le deține. ”Satul Chetrosu este o localitate de perspectivă din punct de vedere al dezvoltării de mai departe.Trebuie să fim o echipă corelată care înfăptuiește un schimb operativ de informații și reacționează prompt la necesitățile comunității. Suntem predispuși spre cooperare și implicare” a declarat dnul Deputat.

 

Nu în ultimul rând, Dumnealui a enumerat realizările Guvernului Filip care sunt în continuă evoluție și au un impact pozitiv asupra calității vieții cetățenilor.

 

Dnul Corneliu Padnevici a fost curios să afle părerea chetroșenilor vis-à-vis de proiectele de lege inițiate pentru modificarea Codului Electoral al Republicii Moldova privind votul uninominal și ridicarea imunității deputaților în Parlamentul Republicii Moldova care s-a soldat cu susținerea noilor oportunități.

Dnul Vitalie Josanu s-a împărtășit cu impresiile, în urma vizitei recente în Polonia unde deputații sunt aleși prin metoda votului uninominal. Dumnealui a mai adăugat: ”Consiliul Europei apreciază înalt lucrul efectuat și schimbările la care a fost supusă Republica Moldova. Exercițiul important urmează a fi realizat la alegerile Parlamentare din 2018, care nu trebuie să admită deturnarea parcursului European. Continuarea reformelor și implementarea proiectelor investiționale sunt avantajele pe care trebuie să le promovăm”.

Chetroșenii și-au expus opiniile, au solicitat careva explicații și au abordat subiecte ce țin de:

  • reformele în sistemul de pensionare;
  • implementarea proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii;
  • asigurarea tuturor instituțiilor de învățământ cu produse alimentare de calitate, livrate de producătorii din raion (crearea unei baze angro);
  • edificarea ”Orășelului social”;
  • protecția persoanelor în etate, susținerea participanților în acțiunile de luptă din Afganistan, pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și la lichidarea consecințelor catastrofei de la C.A.E. Cernobîl;
  • reparația instituțiilor de învățământ;
  • reparația drumurilor;
  • amenajarea trecerii de pietoni la stația de oprire a transportului public;
  • amenajarea zonelor de agrement pentru locuitorii satului;
  • curățirea râului Cubolta.

La finele adunării, dnul Corneliu Padnevici a felicitat locuitorii satului cu ajunul Sfintelor Sărbători de Paști, urându-le sănătate, pace sufletească, bunătate și speranță.

Ca de obicei, oficialii au acordat audiență, în privat, persoanelor interesate.

  

   

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links