Data de 7 aprilie 2017 este marcată printr-un eveniment important atât pentru foștii beneficiari ai Internatului Psihoneurologic din satul Bădiceni, raionul Soroca, cât si pentru raionul Drochia. În satul Zgurița, raionul Drochia a fost deschisă prima Casă Comunitară pentru 6 persoane cu dizabilități, dezinstituționalizate din Internatul Psihoneurologic.

Casa Comunitară este un serviciu social specializat creat de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu autoritățile publice locale și din mijloacele financiare ale Internatului Psihoneurologic.

Scopul serviciului este de a asista persoanele cu dizabilități să obțină cât mai multă autonomie ca să-și dezvolte abilitățile de viață cotidiană și independentă.

Cu daruri și cuvinte de felicitare pentru locatarii Casei Comunitare au venit, Stela Grigoraș - Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Anastasia Oceretnîi -  viceministrul, alți reprezentanți ai Ministerului, Vladimir Nicuța-vicepreședintele raionului Soroca, Tudor Golban - șeful Direcției asistență socială și protecție a familiei Drochia și mulți alți invitați de onoare.

Potrivit Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, până la sfârșitul acestui an în țară se vor deschide încă trei Case Comunitare.

  

 

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links