La data de 12 mai, curent, în incinta Institutului Muncii, Ministerul Educației și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF Moldova) au petrecut Conferința Națională ”Asigurarea dreptului la educație a copiilor cu dizabilități”, organizată în contextul implementării Programului de dezvoltare a educației incluzive în Republica Moldova pentru anii 2011-2020, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 523 din 11 iulie 2011.

La eveniment au participat Domnul Igor Grozavu – vicepreședintele raionului Drochia, Domnul Ion Recean - șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport și Doamna Galina Chistrea - șeful Serviciului asistență psihopedagogică.

În cadrul Conferinței, Ministerul Educației și UNICEF Moldova au prezentat Comentariul general la articolul 24 al Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, privind educația incluzivă, a măsurilor întreprinse de Republica Moldova în promovarea incluziunii copiilor cu dizabilități în învățământul general, precum și trasarea obiectivelor de perspectivă pentru realizarea eficientă a educației incluzive în lumina tendințelor globale de promovare a acesteia.

 

   

 

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links