„Ultimul sunet” a răsunat astăzi, 31 mai 2017, pentru elevii din toate instituţiile de învăţământ din raionul Drochia.

Cu acest prilej, funcționarii din aparatul președintelui raionului și din subdiviziunile subordonate Consiliului raional Drochia au mers la festivitatea consacrată încheierii anului de studii 2016-2017.

Domnul Vasile Grădinaru, președintele raionului Drochia nu a ratat șansa de a-și revedea școala de la locul de baștină (comuna Șuri) care l-a format ca personalitate și ca om de vază, cu renume republican, fiind deținător a două Distincții de Stat ”Om Emerit al Republicii Moldova” și Medalia ”Meritul Civic”.

Discipolii și absolvenții au venit la careul solemn, unii pentru a-și lua rămas bun de la școală pe perioada vacanței de vară, iar alții pentru totdeuna, finalizând etapa ciclului gimnazial.

Domnul președinte a trăit emoții de neprețuit alături de pedagogi și elevi, care au fost creativi și entuziaști, revelându-și talentele la muzică și dans.

 ”Le mulțumesc profesorilor care au condus copiii noștri pe acest drum uneori anevoios, arătându-le prin atitudine ce înseamnă perseverența, munca și bucuria cunoașterii. În ciuda diferitor provocări, școala din comuna Șuri a demonstrat că are capacitatea de a crește tineri care ne vor duce faima nu doar în afara raionului, ci și peste hotarele țării. 

Domnul Grădinaru a conchis discursul cu expresia: ”A fi domn e o întâmplare, a fi om e lucru mare”, îndemnând absolvenții să ia atitudine de această povață.

Liceul teoretic ”Ștefan cel Mare” din or. Drochia s-a bucurat de prezența Domnului Vitalie Josanu, vicepreședintele raionului Drochia, iar Liceul teoretic ”Mihai Eminescu” din or. Drochia de participarea Doamnei Oxana Grigorița, secretarul Consiliului raional și al raionului Drochia.

 

   

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links