La data de 05 iunie 1992, trei colaboratori ai CPR Drochia: Boris Coșciuc, Vasile Gangal și Vladimir Boiarnițchi și-au sacrificat viața în cadrul războiului din stânga Nistrului pe platoul Cocieri din satul  Corjova, raionul Dubăsari.

În memoria colaboratorilor de poliție trecuți în neființă, Vasile Grădinaru, președintele raionului Drochia și Vitalie Josanu, vicepreședintele raionului Drochia au participat, astăzi, la mitingul de comemorare, desfășurat la Memorialul eroilor căzuți la datorie, organizat de Inspectoratul de Poliție Drochia.

Indispensabil de menționat, că acasă nu s-au întors și trei militari din raionul Drochia: Dinu Roman, Viorel Ciobanu și Aurel-Victor Coțofană.

Eroii conflictului armat de pe Nistru au fost comemoraţi printr-un minut de reculegere, armonizat cu salve de puști, proslăvire și glorificare, parastas de pomenire și depuneri de flori.


Prin prezența sa, reprezentanții autorității publice locale de nivelul II și a mai multor instituții, angajații Inspectoratului de Poliție, combatanții, rudele celor căzuți au ținut să sublinieze importanța cunoașterii acestei lecții de istorie și valoarea libertății și independenței unui popor.

 

După miting, a urmat turneul tradițional de minifotbal și masa de pomenire.

 

  

 

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links