×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sofia

Tradiţionala vizită de lucru în raionul Drochia a Deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, Corneliu Padnevici, a fost ieri una specială, prin natura diversităţii sale.

Activitatea s-a desfăşurat în Sofia, sat vestit prin oameni remarcabili pe care i-a dăruit acesta Republicii Moldova.

Domnul Padnevici a avut o întrevedere cu conducerea raionului Drochia, reprezentanţii serviciilor publice descentralizate şi desconcentrate, primarul satului, reprezentanţii autorităţii publice locale de nivelul întâi, agenţii economici locali şi locuitorii satului Sofia.

Partea introductivă i-a aparţinut primarului de Sofia, Veaceslav Magaleas care a informat audienţa despre situaţia demografică, social-economică, culturală şi de mediu în localitatea pe care o administrează.

În contextul celor expuse, Domnul Deputat şi-a manifestat sustenabilitatea în iniţiativele de îmbunătăţire a calităţii vieţii sofienilor şi de promovare a imaginii satului prin păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor caracteristice acestei comunităţi. Dumnealui a dat garanţii că reformele promovate de actualul executiv au menirea să asigure un trai confortabil pentru toate păturile sociale şi să răspundă nevoilor acestora, doar că perioada de tranziţie nu este una deloc uşoară şi necesită implicarea tuturor actorilor sociali, inclusiv şi a cetăţenilor simpli. În acest sens, Domnul Padnevici a făcut o retrospectivă a situaţiei în Republica Moldova în raport cu cea actuală şi a enumerat ascensiunile Guvernului Filip: creșterea economică și a exporturilor, stabilitatea monedei naționale cu majorarea câștigului salarial, diminuarea birocrației prin reducerea numărului de acte permisive și prin instituirea moratoriului asupra controalelor de stat și îmbunătățirea considerabilă a cadrului legal aferent acestora, prin simplificarea activității de comerț, prin diversificarea instrumentelor de finanțare în folosul întreprinderilor mici și mijlocii, majorarea veniturilor la buget, reforma pensiilor, majorarea salariului minim garantat, etc.

Tot în cadrul acestei întruniri, Corneliu Padnevici, Vitalie Josanu şi Igor Grozavu, vicepreşedinţii raionului Drochia, precum şi funcţionarii prezenţi au răspuns la un şir de întrebări adresate de audienţă în public şi în privat, legate de reformele în sistemul de pensionare, asigurarea sofienilor cu servicii medicale calitative, salarizarea angajaţilor din domeniul transportului feroviar, aprovizionarea satului cu apă potabilă, asigurarea cetăţenilor cu o unitate modernă de transport Sofia-Drochia, transportarea copiilor la gimnaziul din sat, remunerarea decentă a poştaşilor, etc.

La finele consultărilor publice, Domnul Corneliu cu echipa sa a vizitat următoarele instituţii: SRL “Valea Sofiei”, primăria, grădiniţa de copii şi Centrul de resurse pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale, gimnaziul, şantierul apeductului în curs de instalare, ferma de lapte-marfă, Muzeul istorico-etnografic.

Domnul Deputat și-a întărit vizita la Muzeu prin consemnare în Cartea de onoare cu semnăturile vizitatorilor Muzeului.

Prin aceste vizite s-a urmărit identificarea soluţiilor pluraliste şi resurselor alternative pentru îmbunătăţirea dimensiunilor ce necesită intervenţie. {gallery}sofia{/gallery}   

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links