Viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova, Anastasia Oceretnîi împreună cu reprezentanții ministerului au vizitat astăzi, 30 iunie curent, casa comunitară din satul Zgurița, raionul Drochia în care locuiesc șase persoane cu dizabilități, dezinstituționalizate din Internatul Psihoneurologic din satul Bădiceni, raionul Soroca.

La întrevedere au participat Igor Grozavu, vicepreședintele raionului Drochia, Tudor Golban, șeful Direcției asistență socială și protecție a familiei Drochia, Gulica Ion, directorul Internatului Psihoneurologic, Victor Guțu, primarul de Zgurița. 

Vizita a avut drept scop evaluarea modului în care beneficiarii serviciului social ”Casa comunitară” își asigură existența, comportamentele lor în interacțiunea cu alte persoane, succesele și problemele acestora, precum și opinia comunității vis-a-vis de extinderea acestui serviciu, prin deschiderea unei noi case comunitare în această localitate.

Gospodarii casei și-au exprimat bucuria de a locui în comunitate și de a savura din plin viața de familie, ba chiar și din grijile cotidiene.

Ținem să menționăm, că locatarii casei beneficiază de suportul asistentului social comunitar, care îi ajută să obţină cât mai multă independenţă şi să-şi dezvolte propriul potenţial.

Amintim, că casa comunitară din satul Zgurița a fost deschisă la data de 7 aprilie 2017 de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova în parteneriat cu autoritățile publice locale și din mijloacele financiare ale Internatului Psihoneurologic.  

   

 

 

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links