Președintele raionului Drochia, Vasile Grădinaru a convocat, astăzi, ședința de lucru privind starea actuală a stației de epurare, construită în cadrul Proiectelor  ”Îmbunătăţirea situaţiei ecologice a bazinelor Prut şi Nistru, prin îmbunatăţirea sistemelor de epurare a apelor uzate în Cernăuți şi Drochia”, cod MIS-ETC 1535, finanţat de Uniunea Europeană şi „Construcţia sistemului de epurare în or. Drochia”, finanţat în trei etape de Fondul Ecologic Naţional.

La ședință au participat vicepreședinții raionului Drochia Igor Grozavu și Vitalie Josanu, ex-managerul de proiect, Ruslan Babin, Ghenadie Vizitiu și Mihai Lupu, director și respectiv inginer ”LAIOLA” SRL, funcționarii Secției Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri din cadrul Consiliului raional Drochia, primarul de Drochia, Nina Cereteu, managerul ÎM ”APĂ-CANAL” din Drochia, Andrian Rotaru, inclusiv reprezentanții antreprenorului și beneficiarului.

Chestiunile abordate au vizat:

  • Starea actuală a staţiei de epurare, problemele identificate, cauza şi efectul acestora;
  • Înlăturarea defecțiunilor tehnologice și a obiecțiilor formulate de Comisia de Recepţie la terminarea lucrărilor;
  • Instituțiile responsabile de achitarea curentului electric consumat în perioada reglării și punerii în funcțiune a stației de epurare;
  • Delegarea persoanelor pentru monitorizarea funcționalității stației de epurare;
  • Stabilirea datei Recepției finale a stației de epurare.

 

  

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links