In dimineata zilei de astazi, in Piata Independentei a orasului Drochia, Directia Invatamint, Tineret si Sport Drochia, sub egida specialistului-metodist, Vera Flocea a organizat si desfasurat activitatea publica “Ziua Internationala a Tineretului”, derulata in cadrul proiectului ProDem – "Sporirea participarii alegatorilor tineri si care voteaza pentru prima data din Republica Moldova la procesele democratice prin consolidarea atitudinii lor fata de alegeri”, implementat de catre Hilfswerk Austria International in parteneriat cu AO “Mostenitorii” si AO “Speranta”, cu sprijinul Agentiei Austriece de Dezvoltare si Fundatiei “ERSTE”, Austria.

“Alegerile reprezinta o sansa pentru cetateni de a aprecia si evalua alesii (de a le da o nota), votindu-i pe cei care raspund cel mai bine necesitatilor lor, iar participarea tinerilor la vot este o conditie esentiala in vederea consolidarii democratiei si dezvoltarii cetateniei active”, acesta a fost motivul pentru care mai multi tineri si pur si simplu oameni de rind s-au adunat in Piata Independentei.

Cu cuvinte de incurajare si sprijin pentru tineri, au venit Vasile Gradinaru, presedintele raionului Drochia, Oxana Grigorita, secretarul Consiliului raional si al raionului Drochia, Nina Cereteu, primar de Drochia.

Tinerii, la rindul lor, au sustinut un concert, au dat un master class, au delectat privirile celor prezenti cu expozitii, au organizat victorina “Eu sunt viitorul alegator” si si-au masurat puterile in cadrul jocurilor sportive.

In urma acestor actiuni, tinerii au constientizat faptul ca democratia incepe din familie, scoala, comunitate locala si ca numai atunci cind principiile democratice vor guverna viata cotidiana, se va putea vorbi de o societate democratica.

Cristina Turcanu, specialist, Sectia Cultura Drochia – moderatoarea evenimentului a reusit sa creeze o atmosfera prietenoasa pe tot parcursul activitatii, iar tinerii s-au implicat activ, demonstrind ingeniozitate, inteligenta si creativitate.

  

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links