Se spune că timpul vindecă, și totul se poate de uitat, însă ecoul dureros al celui de-al Doilea Război Mondial mai dăinuie și în prezent în sufletele și inimile celor care nu și-au văzut fiii și soții reveniți acasă.

Nu există nimic mai sfânt decât memoria şi recunoştinţa pentru ostații care au luptat pentru Apărarea Patriei. Oriunde ar fi mormintele lor, acasă sau în străinătate, în orice armată ar fi luptat, în orice război ar fi căzut, avem datoria să-i cinstim după toată cuviinţa şi să ne rugăm creştineşte pentru odihna sufletelor lor.

Întru înveșnicirea memoriei eroilor plecați la Dumnezeu, astăzi, 25 august 2017, în satul Țarigrad, raionul Drochia a fost inaugurat complexul memorial în cinstea ostașilor Uniunii Sovietice căzuți pentru Apărarea Patriei și redeschiderea Casei-Muzeu Boris Glavan.  

La eveniment au fost prezenți oaspeții de onoare: vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc, președintele Asociației Obștești ”Vece” Ion Guțul, delegațiile din Federația Rusă, Belarus, Ucraina și Cazahstan.

A reprezentat raionul Drochia, vicepreședintele, Igor Grozavu.

Acțiunea solemnă a demarat cu o slujbă de pomenire și un minut de reculegere, a continuat cu alocuțiunile oaspeților, un colaj de poezii și melodii patriotice, focuri de artificii, depuneri de flori și s-a sfârșit cu o masă de pomenire. Tot aici, participanții au admirat obiecte și arme din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Complexul memorial a fost reconstruit de Asociația Obștească ”Vece”, cu suportul financiar al Centrului de Colaborare Internațională din orașul Moscova (Federația Rusă), Fondului ”Ruskii mir” și a autorității publice locale de nivelul întâi, în frunte cu primarul, Petru Bărbieru.

  

 

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links