Drochia a îmbrăcat, astăzi, iarăși straie de sărbătoare pentru a onora „Ziua Limbii Române”, celebrată în Republica Moldova pe 31 august  începând cu 1990 .

Sub acest impuls, coloana de oameni, sub conducerea președintelui și vicepreședintelui raionului Drochia, Vasile Grădinaru și Igor Grozavu, Secretarului Consiliului raional și al raionului Drochia, Oxana Grigorița, au mers la Monumentul lui ”Mihai Eminescu” pentru a aduce un omagiu limbii, poetului și pentru a depune flori.

În luarea sa de cuvânt, Vasile Grădinaru a subliniat importanța sărbătorii de astăzi pentru întreaga națiune, afirmând că sufletul unui popor trăieşte în limba lui naţională. În ea se întipăresc, printr-un indelungat proces istoric preocupările, frământările, aspirațiile, modul de a întelege existenţa, adică întreaga lui spiritualitate.

Cu un recital de poezii și cântece și-au adus aportul micile staruri de la ”Academia micilor vedete” din orașul Drochia, conducător Cristina Țurcanu, specialist, Secția Cultură Drochia și elevii Liceului ”B. P. Hașdeu” din orașul Drochia, sub patronatul specialistului din cadrul Direcției Învățământ, Tineret și Sport Drochia, Silvia Reșetnic.

În spiritul sărbătorii și cu o creativitate aleasă, a moderat evenimentul, Cristina Țurcanu, specialist, Secția Cultură Drochia.

 

  

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links