Talentul, vocația și preocuparea pentru studiile de învățare trebuie formate într-o școală responsabilă, cu profesori competenți și dăruiți care pot fi mentori autentici.

Elevii admiși la studii, corpul profesoral, părinții și bunicii, au participat, astăzi, la deschiderea, în premieră, a Colegiului de Studii Integrate al Universității de Studii Politice și Economice ”Constantin Stere”, amplasat în clădirea fostului Gimnaziu-internat de tip sanatorial din or. Drochia.

Oaspeții de onoare ai evenimentului și persoanele ai căror aport a fost unul substanțial la înființarea acestei instituții au fost: Corneliu Padnevici, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Vasile Grădinaru și Vitalie Josanu, președintele și, respectiv, vicepreședintele raionului Drochia, Gheorghe Avornic, președintele senatului în cadrul Universității de Studii Politice și Economice ”Constantin Stere” din mun. Chișinău, Igor Evtodiev, reprezentantul Î.M. DIDACT VEGA S.R.L.

Rolul Colegiului de Studii Integrate este acela de a asigura tinerilor cu abilități speciale o pregătire deosebită în diferite domenii.

Primii elevi ai Colegiului au susținut și un mic spectacol artistic pentru a genera plusvaloarea careului solemn.

Cu prilejul Sărbătorii de Început, oaspeții prezenți, dar și directoarea Colegiului, Angela Croitor, au adresat felicitări şi urări de succes tuturor elevilor, iar cadrelor didactice – elan şi persuasiune întru motivarea valorică a activităţii prestatoare de servicii inestimabile: edificarea intelectuală și spirituală a societăţii.

După finalizarea părții festive, oficialii au discutat cu corpul profesoral și au făcut o excursie prin sălile de studii.

  

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links