Astăzi, în incinta restaurantului ”Cetate” din orașul Drochia, s-a desfășurat Forumul Partenerilor din Botoșani-România și Drochia-Republica Moldova.

La eveniment au participat: Vasile Grădinaru, președintele raionului Drochia, Vitalie Josanu și Igor Grozavu, vicepreședinții raionului Drochia, Oxana Grigorița, Secretarul Consiliului raional și al raionului Drochia, Florin Egner, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Zona Metropolitană Botoșani”, Gheorghe Ciobanu, expert în proiecte, Botoșani, primarii din raionul Drochia și județul Botoșani, reprezentanții organizațiilor neguvernamentale din Republica Moldova și România, managerii instituțiilor publice, precum și funcționarii publici din cadrul aparatului președintelui raionului Drochia.

Forumul bilateral Republica Moldova – România a avut drept scop prezentarea informațiilor referitoare la Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, identificarea partenerilor și consolidarea capacităților de elaborare a proiectelor transfrontaliere.

Culminația evenimentului a fost semnarea Acordului de cooperare și parteneriat între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară  ”Zona Metropolitană Botoșani” și Asociația Obștească Centrul de Resurse ”Univers” și a Acordului de cooperare și parteneriat între Școala Populară de Arte Botoșani și Secția Cultură Drochia.

În cadrul Forumului au fost create trei ateliere de lucru: Administrație Publică și Sănătate, Cultură și Patrimoniu, Educație, unde au fost discutate posibilitățile de înfrățire a localităților, problemele comune, ideile de proiecte și eventualele parteneriate pentru implementarea acestora.

Ideea, organizarea și desfășurarea Forumului îi aparține Asociației Obștești Centrul de Resurse ”Univers” în parteneriat cu Consiliul raional Drochia, contribuția căruia a fost una substanțială și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Zona Metropolitană Botoșani”.

A moderat evenimentul cu tact și sobrietate, Cristina Țurcanu, specialist Secția Cultură Drochia.

  

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links