Pe 10 septembrie, 2017 la Drochia a avut loc prima ediție a celui mai dulce Festival din Nordul Moldovei „Regina Dulce”, organizat de Consiliul raional Drochia, la inițiativa președintelui raionului Drochia, Vasile Grădinaru, în parteneriat cu Primăria orașului Drochia și cu contribuția considerabilă a companiei Südzucker Moldova, cu ocazia aniversării a 60 de ani de la fondarea fabricii de zahăr din Drochia.

Oaspeții de onoare ai evenimentului au fost: Pavel Filip, Prim-ministru al Republicii Moldova, Corneliu Padnevici, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Octavian Calmîc, Ministru al Economiei și Infrastructurii, Mircea Buga, consilier al Prim-ministrului.

Dimineaţa, oaspeții, Vasile Grădnaru, președintele raionului Drochia, întâmpinați de conducerea companiei  Südzucker Moldova, în frunte cu Alexander Koss au vizitat şi fabrica de zahăr din oraşul Drochia, unde a fost instalată, recent, o centrală de cogenerare, care lucrează pe biogaz din borhot de sfeclă de zahăr. 

Orașul Drochia poate fi numit pe bună dreptate „Capitala Dulce” a Republicii Moldova. Fabrica de zahăr din Drochia produce cea mai mare cantitate de zahăr din Moldova, iar orașul este renumit pentru tradițiile culinare.

La Festivalul „Regina Dulce” participanții s-au delectat cu produse de patiserie ai producătorilor locali, dar și cu cea mai mare plăcintă cu sfeclă de zahăr și mac. Bomboane, biscuiți, înghețată și alte dulciuri au fost oferite de partenerii companiei Südzucker Moldova. Copiii au petrecut timpul într-o zonă special amenajată pentru distracții unde au avut loc diverse activități pentru ei, multe surprize, printre care cea mai gustoasă înghețată, cea mai dulce vată de zahăr și cei mai energici animatori.

În cadrul evenimentului, Südzucker Moldova a organizat o expoziție de mașini agricole moderne și excursii la fabrica de zahăr din Drochia pentru toți doritorii.

Programul Festivalului a inclus concerte și activități de divertisment pentru întreaga familie, precum și un concert de seară cu focuri și artificii.

  

 

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links