Satul Fântânița, raionul Drochia a răsunat, astăzi, de muzică şi chiote. Aici a fost organizat Festivalul ”Satul meu plin de Fântâni”, la prima sa ediție.

Oaspeții de onoare ai evenimentului au fost Vasile Grădinaru, președintele raionului Drochia și Petru Ababei, șeful Secției Cultură Drochia care au fost întâmpinați pe cinste, cu pâine și sare de Veaceslav Babuci, primarul localității.

Festivalul a debutat cu un marș spre monumentul ”Gheolul Turcesc”, simbolul satului Fântânița, amplasat în parcul care poartă aceeași denumire.

În drum, oaspeții și sătenii s-au oprit la o fântână, ca să dea un omagiu apei - simbolul vieții, dar și să-și potolească setea.

Şi pentru că nu au rezistat tentaţiei, de a-și manifesta sentimentul de bucurie, gospodarii au încins o horă chiar în drum.

Întorși în sala de ceremonii, participanții au fost parte a unui splendid spectacol literar-artistic. Pe scenă au urcat formații folclorice din sat, dar și din localitățile raionului Drochia.

Persoanele prezente la festivitate au putut delecta privirile cu expoziția de unelte vechi, articole meșteșugărești, lucrări manuale și bucate delicioase.

Festivalul s-a încheiat, tradițional, cu o masă de sărbătoare.

Video hora Video dans

 

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links