La 2 octombrie 2017,Corneliu Padnevici, deputat in Parlamentul Republicii Moldova a efectuat vizita de lucru in satul Zgurita, raionul Drochia. Ea a avut drept obiectiv comunicarea reciproca intre cetateni si autoritatile atit centrale, cit si locale, dar si identificarea problemelor existente si respectiv solutionarea lor.
La sedinta au participat: Vasile Gradinaru, presedintele raionului Drochia, Vitalie Josanu,vicepresedintele raionului Drochia, Ion Recean, seful Directiei,invatamint,tineret si sport Drochia, Emilia Lopatenco, sefa IMSP Centru de Sanatate or. Drochia “Anatolie Manziuc”, Tudor Golban, seful Directiei asistenta sociala si protectie a familiei Drochia, Galina Postovan, sefa Serviciului evidenta actelor de identitate Drochia, Olga Spinu, director CTAS Dochia, Maxim Bernic, seful Inspectoratului de Politie Drochia, Comisar principal, Ludmila Ungureanu, sefa sectiei administratie pulica, precum si Victor Gutu, primarul satului Zgurita si locuitorii acestuia.
Astfel, cetatenii veniti in audienta au avut posibilitatea sa-si clarifice chestiunile, adresindu-le direct intrebari responsabililor din domeniile respective.
Cele mai abordate probleme vizeaza: constructia retelelor de apeduct si canalizare; gazificarea institutiei prescolare, primariei, casei de cultura; prestarea necorespunzatoare a serviciilor de asistenta medicala de urgenta; reparatia drumului regional:”R12-Mindic-Zgurita –Marculesti-R13”; planificarea mijloacelor financiare in bugetele raional si local necesare pentru efectuarea lucrarilor de reparatie a sediului IMSP “Centru de Sanatate Zgurita”; majorarea normativului valoric per elev de la 9650 la 10300 lei, in vederea asigurarii functionarii in conditii normale a institutiilor de invatamint preuniversitar; eliberarea medicamentelor compensate etc.
Corneliu Padnevici, deputat in Parlamentul Republicii Moldova a staruit sa mentioneze despre prioritatile si realizarile Guvernului Filip, precum si proiectele si programele de modernizare a Moldovei.
Mentionam ca, grupul de lucru au vizitat institutia prescolara din localitate, IMSP “Centrul de sanatate Zgurita”, Oficiul postal, parcul de agrement si SRL” Zgura- Agro”.

 

  

 

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links