Astazi, în incinta Casei centrale de cultură din oraşul Drochia s-a desfăşurat sedinta de informare zonala (Drochia, Riscani si Glodeni) cu genericul:„Justiție pentru oameni - un beneficiu adus de reforma în justiție", la care au fost menţionate aspectele sociale ale impactului produs de modernizarea sistemului judecătoresc. Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Superior al Magistraturii, în parteneriat cu Agenţia de Administrare a Instanţelor de Judecată, Ministerul Justiţiei din Republica Moldova, Institutul Naţional de Justiţie, de organizaţii neguvernamentale şi de media. Cele discutate vin să fie în sprijinul proiectului de asistenţă europeană ATRECO „Sporirea eficienţei, responsabilităţii şi transparenţei instanţelor judecătoreşti în Moldova".

Campania de informare publică a avut drept scop iniţierea cetăţenilor cu privire la stadiul implimentării reformei în sistemul judecătoresc: beneficii, impedimente şi perspective.

La seminar au participat factorii de decizie din teritoriu: conducerea raionului; functionari publici din cadrul aparatului presedintelui raionului si subdiviziunile subodonate Consiliului raional; colaboratorii serviciilor desconcentrate; primarii unitatilor administrativ teritoriale de nivelul intii; directori de instituţii publice şi private, formatori de opinie, slujitori ai bisericii, organizaţii nonguvernamentale, locuitori ai raionului.

 

  


  

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links