In contextul prevederilor Hotaririi Guvernului nr. 725 din 08.09.2017 cu privire la Mecanismul de coordonare a politicii de stat in domeniul diasporei, migratiei si dezvoltarii (DMD), Cancelaria de Stat, prin intermediul Biroului relatii cu diaspora (BRD) a organizat si desfasurat, astazi, sesiunea de promovare a Mecanismului de coordonare a politicii de stat in domeniul diasporei, migratiei si dezvoltarii, in scopul asigurarii implementarii eficiente a politicii de stat in aceste domenii, sporirii efectelor pozitive si reducerii efectelor negative ale migratiei.

Seminarul de instruire a avut loc in orasul Riscani, in incinta Centrului  Phoenix, destinat copiilor cu dizabilitati, intrunind persoane responsabile de domeniul diasporei, migratiei si dezvoltarii la nivel decizional si tehnic din zona de Nord (Balti, Briceni, Donduseni, Drochia, Edinet, Falesti, Floresti, Glodeni, Ocnita, Riscani, Singerei, Soroca).

Raionul Drochia a fost reprezentat de Vitalie Josanu, vicepresedintele raionului Drochia.

In cadrul seminarului a fost prezentat Mecanismul de coordonare a politicii de stat in domeniul diasporei, migratiei si dezvoltarii, Planul de actiuni pentru anii 2017-2020 privind reintegrarea cetatenilor Republicii Moldova reintorsi de peste hotare, Metodologia de integrare a migratiei la nivel local: instrumente si bune practici.

Persoanele desemnate vor fi responsabile de exercitarea atributiilor de coordonare, aplicare si implementare a domeniului DMD in Strategiile, Planurile si Programele de dezvoltare locala. 

  

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links