La data de 20 octombrie curent, in incinta Consiliului raional Drochia, a avut loc sedinta de lucru cu reprezentantii structurilor responsabile de domeniul prevenirii si combaterii traficului de fiinte umane, prezidata de Vitalie Josanu, vicepresedintele raionului Drochia, implicit presedintele Comisiei raionale pentru combaterea traficului de fiinte umane.

Unul din subiectele abordate a ţinut de coordonarea activitatilor desfasurate in cadrul Campaniei nationale “Saptamina de lupta impotriva traficului de fiinte umane” din perioada 16-22 octombrie 2017.

Un alt subiect de discutie a vizat implementarea politicilor nationale in domeniul prevenirii si combaterii traficului de fiinte umane la nivel local. În acest sens, Domnul Josanu a punctat priorităţile de viitor în vederea dezvoltării instrumentelor de implementare eficientă a politicii naţionale antitrafic, a parteneriatului cu echipele multidisciplinare si cu Secretariatul permanent al Comitetului National pentru Combaterea Traficului de Fiinte Umane.

In context, domnul presedinte a adus la cunostinta membrilor Comisiei prevederile Legii nr. 137 din 29.07.2016 cu privire la reabilitarea victimelor infractiunilor si a Hotaririi de Guvern nr. 725 din 08.09.2017 cu privire la Mecanismul de coordonare a politicii de stat in domeniul diasporei, migratiei si dezvoltarii.

La rindul lor, membrii Comisiei au raportat rezultatele înregistrate și provocările existente. 

  

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links