Întîlnirile cu cetățenii organizate la inițiativa Consiliului raional, de comun cu Corneliu Padnevici, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, constituie obiectivul esențial a parteneriatului dintre cetățeni și autorități, orientate în vederea identificării și soluționării problemelor, lucru de pe urma căruia ambele părți ar avea de cîștigat. Pe parcursul acestor întrevederi se crează un dialog deschis, astfel cetățenii sunt îndemnați să semnalizeze problemele, după care se oferă și răspunsurile la întrebările adresate.
Astfel, la 06 noiembrie 2017, la întîlnirea găzduită de Casa raională de cultură din orașul Drochia, a participat: Corneliu Padnevici, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, administrația publică locală de nivelul doi reprezentată de: Vasile Grădinaru, Vitalie Josanu, preşedinte respectiv vicepreşedinte a raionului Drochia, funcționarii aparatului președintelui raionului și conducătorii serviciilor descentralizate și desconcentrate.
Problemele locuitorilor sunt diverse, iar această întîlnire publică le oferă posibilitatea să fie sesizată fiecare doleanță a cetățeanului, ca ulterior să se întreprindă măsuri de precauție.
Subiecte abordate au fost diverse, însă cele mai mari probleme par să fie legate de: reabilitarea drumurilor publice de interes local; majorarea pensiilor; relațiile Parlament – Președinte al Republicii Moldova – Guvern; reconstrucția rețelelor de apeduct și canalizare; preluarea benevolă a acțiunilor cetățenilor de către ÎM „Sudzucker Moldova” SA; prestarea serviciilor sociale; exodul populației din lipsa locurilor de muncă; mirosul neplăcut - rezultat al procesului de prelucrare a sfeclei de zahăr de către ÎM „Sudzucker Moldova” SA; demontarea unui pilon electric de pe teritoriul instituției preșcolare nr.3 din oraș; organizarea întîlnirilor de lucru cu locuitorii orașului în incinta instituției preșcolare și a gimnaziului din regiunea fabricii de zahăr.
-Moldova merge pe calea democrației și a reformelor, - a menționat deputatul. La moment statul se confruntă cu diverse provocări, în special corupţia şi vulnerabilitatea sistemului bancar. Dar guvernarea a abordat în mod curajos aceste probleme, promovând reforme politice, economice şi bancare ce întăresc statul de drept, liberalizează economia şi modernizează societatea. Pentru readucerea stabilității și prosperității s-au înregistrat progrese. Continuă reformele în domeniile: bancar, sistemului de pensii, justiției, creării ghișeului unic, combaterii fenomenelor corupției, evaziunii fiscale și economiei tenebre, reducerea numărului actelor permisive şi organelor de control, elaborarea pachetului de integritate, deblocarea fondurilor externe, introducerea unui moratoriu asupra închiderii şcolilor, - a încheiat Corneliu Padnevici.

 

  

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links