Corneliu Padnevici, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, şi-a început săptămîna de lucru cu vizitarea familiei Alina şi Nichita Nicolai din satul Hăsnăşenii Mari, raionul Drochia. Problemele cuplului nu l-au lăsat indiferent şi chiar din start, de la naşterea copilului, s-a implicat în acţiuni caritabile. În acest sens, au fost efectuate lucrări prin care le-a fost asigurată nevoia stringentă de apă potabilă în casă.
Alături de deputat au fost şi dnii Vasile Grădinaru, preşedintele raionului şi Vitalie Josanu, vicepreşedinte, Tudor Golban şeful Direcţie asistenţă socială şi protecţie a familiei Drochia.
Povestea de viaţă, a Alinei şi Nichita a uimit multă lume. Ambii orfani, cu severe probleme de sănătate, au întemeiat o familie şi acum cresc împreună o fetiţă pe nume Maria-Magdalena de 1,5 luni . În pofida dizabilităţilor şi a problemelor cu care se confruntă zi de zi, ei sunt mulţumiţi de viaţă, clipele fericite fiid provocate de fiică. Îşi duc traiul deocamdată în casa bătrînească a părinţilor rămasă după decesul acestora, se descurcă din pensiile de invaliditate şi beneficiază de serviciile unui asistent personal. Chiar şi aşa, necesităţile lor sunt mult mai mari.
Recent, graţie contribuţiei financiare oferite de dl Alexei Paluţă (România), pentru familia Nicolai, în centrul satului, a fost procurată o casă, unde, au demarat deja lucrările de reparaţie, pentru a fi adaptată la condiţiile de viaţă specifice ale tinerilor. Lucrările respective de reparaţie şi amenajare sunt suportate de către sponsorul Alexei Paluţă, de comun cu deputatul, Corneliu Padnevici.

 

  

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links