Tradițional, la finele lunii noiembrie, Republica Moldova sărbătorește Ziua lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare. Această sărbătoare este o modalitate de a face totalurile anului agricol, de a mulțumi și de a premia agenții economici din agricultură ce au obținut rezultate bune în anul curent.

Cu ocazia acestei zile, la data de 28 noiembrie 2017, în incinta restaurantului ”Cetate” din orașul Drochia, s-a organizat o sărbătoare pe măsură, cu scopul de a omagia agricultorii din raionul Drochia.

La festivitatea dedicată acestei zile au participat președintele raionului Drochia, Vasile Grădinaru, vicepreședinții raionului Drochia, Igor Grozavu și Vitalie Josanu, agenți economici din agricultură, consilieri raionali, primari și reprezentanți ai serviciilor publice desconcentrate și descentralizate.

Evenimentul a fost unul emoționant pentru producătorii agricoli, dat fiind faptul că dânșii au muncit mult pentru a pune bazele unei agriculturi performante, ceea ce demonstrează că în raionul Drochia businessul agrar poate avea succes şi că agricultorii pot înregistra profit.

Participanții la eveniment și-au împărtășit opiniile și experiența acumulată, savurând din plin mireasma sărbătorii.

Truda asiduă a agricultorilor nu a fost trecută cu vederea și de administrația publică locală de nivelul doi, cea care a organizat petrecerea, decernând producătorii agricoli cu diplome de onoare și premii bănești, urmare a concursului raional ”Cea mai bună organizare și desfășurare a lucrărilor agricole în anul 2017”, desfășurată în patru etape.

Cinci conducători ai întreprinderilor agricole, învingători ai concursului la etapa a IV-a au fost apreciați cu titlul ”Gospodarul Gliei”.

  

Căutare

STRATEGIA 2016-2020

Links