Ședința Comisiei Situații Excepționale a raionului Drochia

1 noiembrie 2018

În prima jumătate a zilei de astăzi, președintele raionului Drochia, Ion Dascal, a convocat ședința Comisiei Situații Excepționale a raionului Drochia, în cadrul căreia s-au discutat măsurile de combatere/profilaxie a rabiei și măsurile de prevenire a Pestei Porcine Africane în teritoriul raionului Drochia.

În baza informațiilor prezentate de către șeful Direcției Raionale pentru Siguranța Alimentelor, Vasile Gajiu și al șefului Centrului de Sănatate Publica, Iurie Babin, referitor la situația epidimiologică și epizootica în raionul Drochia, Comisia a notificat necesitatea consolidării capacităților de conlucrare interinstituționala în scopul eficientizării acțiunilor necesare diminuării riscului de contaminare și răspîndire a bolilor pe teritoriul raionului.

Președintele raionului Drochia, Ion Dascal, a specificat importanța  aplicării tuturor acțiunilor stabilite în Programul privind măsurile de combatere și profilaxie a rabiei în raionul Drochia pentru anii 2018-2020 și în Planul măsurilor pentru prevenirea bolii Pesta Porcina Africana în perioada de risc, care vor contribui direct la ameliorarea situației epizootice create. Domnul președinte, a menționat, că nu mai puțin importantă este implicarea vânătorilor din raion la îndeplinirea acestor sarcini.

În cadrul ședinței a fost examinată și problema câinilor vagabonzi, care în ultima perioadă prezintă pericol iminent pentru populație, precum și eventualele măsuri de soluționare a acesteia.

În urma consfătuirii,  membrii Comisiei au decis intensificarea măsurilor de control și supraveghere asupra îndeplinirii măsurilor de combatere a acestor maladii.

http://www.thedreampainter.com hermes replica http://www.simondeli.com http://www.weeklyleak.com replica handbags hermes replica http://www.transglobalcm.com hermes replica https://www.9replicabag.com replica bags replica handbags http://www.fasc.net replica hermes hermes replica iphone cases cheap jewelry wholesale jewelry sex toys cheap sex toys human hair wigs cheap nfl jerseys cheap jerseys hermes replica replica hermes http://www.gretel-killeen.com http://www.replicaaa.com replica handbags cheap canada goose