Ședința de lucru cu managerii instituțiilor de învățământ preuniversitar

13 septembrie 2018

În prima jumătate a zilei de astăzi, în sala de ședințe a Consiliului raional Drochia, s-a desfășurat ședința de lucru cu managerii instituțiilor de învățământ preuniversitar, convocată de Ion Recean, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport Drochia.

Prezența Domnilor Ion Dascal și Vitalie Josanu, președintele și respectiv vicepreședintele raionului Drochia, au adus o plusvaloare întrunirii, prin sugestiile și recomandările făcute.

Scopul ședinței a constat în fortificarea măsurilor de control întru reducerea riscului de infectare și răspândire a rujeolei pe teritoriul raionului Drochia și obligativitatea părinților de a vaccina copiii împotriva acestei infectii virale extrem de contagioase.

În acest sens, o analiză și sinteză a situației curente pe raion, cadrul legal în vigoare, precum și măsurile ce se impun, au fost trasate de către Emilia Lopatenco, șef al IMSP Centrul de Sănătate  autonom or. Drochia ”Anatolie Manziuc” și Iurie Babin, șef al Centrului de Sănătate Publică Drochia.

Pe această cale, potrivit pct 2. din Ordinul nr. 969 din 21 august 2018 al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Direcțiile Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, organele locale de specialitate în domeniul învățământului, conducătorii instituțiilor de educație timpurie, de învățământ primar și secundar:

1) vor asigura permanent îndeplinirea strictă și necondiționată a prevederilor Legii privind supravegherea de stat a sănătății publice din 03.02.2009 nr. 10-XVI (art. 52) privind neadmiterea în colectivitățile de educație, instruire și întremare a copiilor nevaccinați;

2) vor asigura neadmiterea copiilor nevaccinați contra rujeolei (la începutul anului de învățământ 2018-2019) în colectivitățile de educație, instruire și întremare, în baza listelor prezentate de instituțiile medico-sanitare de asistență medicală primară;

7) vor organiza în comun cu lucrătorii medicali ședințe cu părinții, cu informarea lor despre riscurile rujeolei, altor boli contagioase prevenibile prin vaccinări, beneficiile și importanța vaccinării pentru sănătatea și viața copiilor.

http://www.thedreampainter.com hermes replica http://www.simondeli.com http://www.weeklyleak.com replica handbags hermes replica http://www.transglobalcm.com hermes replica https://www.9replicabag.com replica bags replica handbags http://www.fasc.net replica hermes hermes replica iphone cases cheap jewelry wholesale jewelry sex toys cheap sex toys human hair wigs cheap nfl jerseys cheap jerseys hermes replica replica hermes http://www.gretel-killeen.com http://www.replicaaa.com replica handbags cheap canada goose