Ședință de lucru în incinta Casei Centrale de Cultură din or. Drochia

2 noiembrie 2018

Promovarea culturii ca factor primordial al păstrării și dezvoltării identității naționale, asigurarea accesului egal al cetățenilor la cultura și participarea la viața culturală, păstrarea și dezvoltarea patrimoniului cultural, promovarea valorilor culturale, sunt obiective strategice pe care Consiliul raional Drochia, sub președinția Domnului Ion Dascal, s-a angajat să le atingă.

În vederea asigurării unui parteneriat trainic și sănătos cu oamenii de cultură, președintele raionului Drochia, Ion Dascal, a reunit astăzi într-o ședință de lucru în incinta Casei Centrale de Cultură din or. Drochia pe cei ce ne duc faima în țară și peste hotarele ei.

Ședința a debutat cu prezentarea de către Rodica Lozovan, șef interimar al Secției Cultura Drochia a Raportului de activitate al Secției Cultură Drochia pe anul 2018, după care au urmat mesajele de felicitare și de gratitudine ai Domnilor Ion Dascal și Igor Grozavu, președintele și vicepreședintele raionului Drochia, cu prilejul unui an fructuos și consistent în evenimente culturale, organizate și desfășurate în această perioadă pe teritoriul raionului Drochia.

Omul care a devenit al casei și care cinstește toate evenimentele culturale din raion prin participarea și contribuția sa, a fost și de data aceasta alături de oamenii dragi. Este vorba de Corneliu Padnevici, deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În alocuțiunea sa, Domnul Padnevici a menționat următoarele: “Cultura constituie elementul definitoriu al societății. Societatea bazată pe fundamente culturale se manifestă drept una novatoare, în stare sa edifice o construcție socială echilibrată, cu economie trainică și mod de viață asigurat. Cultura și patrimoniul cultural moștenit, reprezinta condiția spirituala a dezvoltării, creșterii economice și coeziunii sociale. O economie puternica nu poate fi edificată decât printr-o cultură economică trainică”.

Și-au expus părerea privitor la lucrul efectuat, perspectivele, dar și necesitățile pe anumite segmente, colaboratorii din domeniul cultural. Propunerile și cerințele parvenite au fost notate în vederea identificării soluțiilor pentru satisfacerea acestora.

http://www.thedreampainter.com hermes replica http://www.simondeli.com http://www.weeklyleak.com replica handbags hermes replica http://www.transglobalcm.com hermes replica https://www.9replicabag.com replica bags replica handbags http://www.fasc.net replica hermes hermes replica iphone cases cheap jewelry wholesale jewelry sex toys cheap sex toys human hair wigs cheap nfl jerseys cheap jerseys hermes replica replica hermes http://www.gretel-killeen.com http://www.replicaaa.com replica handbags cheap canada goose